Måndag..

Hej

Idag har jag vart/är hos min moster vi har lagat mat,vart och handlat osv. nu till kvällen blev det taco i barkis som ni sett på bild innan måste provas så skriver ner receptet.

behöver:

barkis
400 g köttfärs
tacokrydda
Majs 
2 msk Chilisås
2-3 dl vispgrädde 

Skär ut som ett avlångt lock uppe på barkisen och gröp ur den, (locket går att använda som roste bröd.) stek färsen med kryddan och fyll barkisen, vispa chili och grädde blanda ssedan i allt sammans med köttfärsen. skiva tomat och lägg ovanpå, sedan ost och som extra krydda strö över lite oregano. in i ugnen ca 10 min tills det får en gyllen brun färg. KLART  


Filmer som bör ses är dessa, Grymt bra filmer för att vara svenskt:)

      

En annan bra film som måste ses är denna sjukt rolig:) 




Var ett kort inlägg men skriver mer imorgon har inte min kamera tillgänglig, måste kila nu börjar idol :)

Ha det bra allihop puss kram Emilie


söndag kväll..

Hej allihopa

Nu är de söndag kväll och helgen har redan paserat förbi, nu väntar veckan och ännu flera dagar :) För mig är alla dagar likadana men måste säga att de känns när de är helg blir lite mysigare.

idag har patriks farmor, faster och kusin vart här på lite fika



dem var här ganska länge så har inte hunnit med så mycket mer i dag, va och handla en snabbis till dagens kvällsmat som blev taco paj. Den är riktigt god så skriver upp receptet.

paj dej:

4dl mjöl
200 g smör
1/2 dl vatten

Blanda i hop till en fast deg, kråda väl så det inte finns smörklumpar.
pressa sedan ut i en form så att det täcker botten och upp på kanterna.

Fyllning:

4 dl cream freich
1 dl majonäs
3 stora tomater
5-8 fefferonie
800 gram köttfärs
1,5 påsar tacokrydda

stek köttfärsen med tacokryddan, blanda sedan cream freich och majonäs, häll i dem hackade grönsakerna.
häll köttfärsen i formen och avsluta med fyllningen uppe på. ställ in i ugnen tills det får en gyllern brun färg.
225 grader.





nu sitter jag och är propp mätt och har precis kollat på ensam mamma söker, så nu är tv:n upp tagen av fifa killarna hehe förstår inte vad som är så kul, dem är som små killar sitter och skricker som galningar haha


Stina och pelle så fina :)



och här är deras föredetta ägare :) lika söta dem hehe saknar!!



Nu blir det att gå och fixa i ordning sig till kvällen, hoppas inte jag sover lika länge i morgon av tabletten :)
är det någon som kan säga hur man lägger upp youtube klipp på bloggen.?!

En gammal bild på mig med brunt hår, blixten har dock träffat lite fel.




Godnatt allihop hörs i morgon & Usa ha en underbar dag!

Pussar och kramar till er alla från Emilie


Helg..

Fredag börja med stress stress haha städa som en galning trots ja är förkyld och hängig men har aldrig stoppat mig tidigare, laga mat (va den snabbaste lunch ja någonsin gjort) ska ner potatisklyftor och morötter in i ugnen och lax, och slängde i hop en sås ja knappt vet va de va i sammtidigt som ja torka golven och dusch sminka mig och tog på mig. de ni rekod tid kan man säga, anledningen va att ja fick veta 11.00 att ja skulle till sjukhuset 13.00 så blev rätt tajt. fick många och nya besked, fick ta prover och behöver ja säga att de gick åt .... fick först ett stick i ena armen inte en droppe blod kom prova i andra armen likadant där, hämtade en ny sköterska stack med en tjockare nål vilket gjorde grymt ont, så nu sitter ja här som en knarkare me hål och blåmärken i armarna haha.

Fick en lugn kväll ute i målsryd, kolla film (fantomen på opera) och åt god mat :)

Lördag En mysig heldag med mamma, hon kom och hämta mig i morse sen åkte vi och slängde skräp, köpte blommor åkte till mormor och morfars grav och gjorde höst fint. blir jätte fint, la en ros också till morfar för han har haft namnsdag. så nu har dem det fint igen. Gör mig glad:)

Sedan fortsatte vi till knalleland och gick och kikade lite, tog en fika måste säga att EAT express är precis kass. dyrt och gammal mat. synd att det är så! mina fynd för idag är inte så stora hehe köpte pressent papper och en osthyvel och en tandborste haha bra blandning:P

Sedan var vi och handla godis och hyrde en film wallander - tjuven va helt okej film har funnits bättre, men helt okej. vi spela alias på två hehe läste för varann mamma vann kan va för att ja va mycket bättre på att förklara :)
skulle förklara samuraj kom inte på va det va så börja med är man om man bor långt upp i sverige = sam, sen annat ord för klocka = ur, sen säger man när man slått sig = aj, hade vart mycket lättare om jag kom ihåg va samuraj va haha men gick bra ändå.
När vi spelat klart kom killarna hem med thai mat som vi tryckte i oss blev sjukt mätt. ber om ursäkt lovar ett de kommer en mat bild snart hehe har itne haft tid eller ork att laga bara, och andra bilder med för den delen.

Nu sitter jag och är sjukt nervös för att ta tabletten som man somnar av hehe vet inte varför men stressar upp mig i ordnödan tror ja men hoppas ja överlever natten:)

Killarna gick ner och spela billjard vilket inte är så ovanligt, så nu sitter jag här och väntar vill inte va själv när ja tar tabletten :) men han kommer la om 1 timma kanske så får hämta tandpetarna och spänna upp ögonen med.

lägger ut bilder i morgon :) kram puss allihopa / Emilie  


En helt vanlig dag

Hej

Idag åkte jag med min moster till stan, hon är så rolig i bland, hon va rikgit nervös när vi körde in i parkeringshuset för dem ändrat till kort maskin. haha åkte flera varv upp och när vi ser massa lediga parkeringar kör hon förbi alla och ställer sig på andra sidan där de fanns en ledig i mellan 2 bilar.

vi fortsatte till knalleland och sedan till lassarettet där hon fick ett skrattanfall när vi kom in haha kanske inte den mest passande avdelningen att få ett skratt anfall och ni förtår om ni vet hur hon skrattar:) sedan satte vi oss ner och väntade så fick hon syn på en skyllt som hänger på dörren framför oss som stod "ledigt, det finns INGEN i rummet. då brast hon i skratt igen och lite högre denna gången haha.
Så sa hon när vi gick oj då nu kommer nog ja inte få komma hit mer :) så söt!

Sedan åkte vi ut till henne och laga mat, spela spel och bara tog de lugnt, va skönt att varva ner lite.
Sen kom mamma och hämta mig älskar henne hon är den bästa mamman.

Nu sitter ja hemma i soffan och kollar lite tv Lyx fällan (hon verkar ju va helt borta) brydde sig inte om någonting. jaja en sak är säker skall aldrig handla på kredit. ska snart krypa ner i sängen och vila upp mig för i morgon för då ska de stor städas här hemma. och kanske kommer de en matbild då har tyvär inte hunnit laga något i dag.

Ett stort tack till..

Mamma o Patrik Älskar er så
Anneli förgyller ens vardag och är min extra mamma (L)
Evelina saknar min gummsi vill hon skall vara hemma nuu.
Frida saknar dig, du klarar detta.
Clara o mathilda ni gör mig glad, tycker om er hoppas vi inte tappar kontakten nu.
Sandra bästa (L)

Det var allt för mig i dag

Ha det toppen syns och hörs.

Puss kram Emmi


Mina skönheter :)


matlagning och bio

Tisdag kväll

Efter läkarbesöket, åkte jag ut till målsryd och hälsade på vi laga mat creps vet inte hur de stavas, vilket jag aldrig ätit innan så va spännande. lite konstig blandning om man frågar mig men allt går, ni som inte vet vad det är, är det pannkakor med tex köttfärs i hopprullade in i ugnen med ost uppe på. och kollade på idol. 
Satt en lång stund och kollade på deras fem katt ungar dem fått :) så söta, så nu har dem nio katter i huset haha tur att dem inte är ur korgen än.

Onsdags

Idag hade jag lite sov morgon och vaknade 9.00, helt otroligt hehe min morgon startade som alla andra pratstund, frukost , våra bästa år, mat lagning i dag på menyn blev det bara lite enkelt tunnbrödsrullar med tacokyckling. 

Dagen har vart jobbig 

Ikväll har jag vart på bio med killarna, flickan som lekte med elden, va bra spännande, hände lite mer hela tiden i 1:an men denna va bra den med, sluta spännade så nu vill man bara se mer:)

Nu är jag helt slut efter 2 timmar och 20 min bio tro de eller ej men de blir man. blir de på med myskläderna igen och lägga sig och kolla lite tv innan man somnar.

Ha en jätte bra kväll och dag ( in amerikat )

1 Kyckling filee
Taco krydda
Tunnbröd el tortilla
Riven ost
Cream freich

lite grönsaker och tortilla chips

stek kyckling i tänade bitar, häll på halva påsen med krydda och låt de dra in. fyll brödet och forma till en rulle, lägg änden neråt i plåten. riv ost uppe på och ställ in i ugnen tills det får en gyllen brun färg. 225 grader.
Servera med tex tortilla chips cream freich och grönsaker.

Smaklig måltid en snabb och enkel lunch 

Puss kram Emilie 

 

Draft: Sept. 22, 2009

Måndag

Nu är veckan här igen! känns som de inte är något mer än måndag och fredag, tiden går fort men ändå inte. hehe svårt att förklara men tror dem flesta förstår.

Idag åkte jag med min moster hem till dem vi lagade mat och spela maxiyatzy hehe behöver jag säga vem som vann? :) känns bra att man har tur med något iaf.
När amanda kom hem körde vi in dem till dansskolan, och undertiden åkte vi och handlade lite mat. sprang igenom affären har aldrig handlat så snabbt hehe

Efter att ha stressat igenom affären körde hon hem mig jag packa in varorna va ja helt slut men inte la ja mig ner och vila nejnej jag börja rensa mina kantareller och koka i ordning dem och la in i frysen, sen kom mamma och vi gjorde taco i barkis mums blev gott. sen blev de simon och thomas dem är för roliga i bland :) och hollywood fruar på de. Dem är ju fruktansvärt blåsta hehe men gillar på ett sätt maria hon är trög men rolig eller va man ska säga hehe. gillar inte mrs anka.!

Tisdag

Idag vaknade jag ganska tidigt 7.30 satte på tvn men brukar itne vara så mycket bra på tvn vid den tiden blev barnkanalen pippi långstrump i tecknad version :) Pensionären har omvandlats till barn hehe verkar gå från dag till dag. efter en pratstund med evelina, tände jag ljus bädda ner mig i soffan med täcke och filt , våra bästa år och bara njöt av att ligga inne när det regnar och blåser utanför. det jag älskar med hösten.

Nu håller jag på med ännu en middag och idag blir det kyckling, ris och currysås haha låter som en resturang på dagens meny blir det.. haha håller på att göra en kokbok så hoppas den blir färdig till jul en bra pressent att ge bort :)

Ska snart börja göra mig i ordning för ännu ett läkarbesök, förstår inte att jag alltid har lika ont i magen när jag skall dit borde vara van vid det här laget.

Ha en underbar dag allihopa hörs senare

Kram puss Emilie

Går dagens taco i barkis.
 
























Dagens lunch kyckling, ris, hemma gjord currysås.




en Lördag kväll...

Lördagkväll

Efter en fundering bestämmde jag mig tillslut för att som vanligt gå pensionär hållet och stanna hemma inte nog med det ställde mig och baka bullar, underbar lördags kväll i köket med tända ljus, lugn musik, och bullbak. Kan det blir mer pensionär? sa ja att de va 21 ja var hehe :p Men men ångrar inte en sekund trots de hade vart kul att vara med på min systers överaskningsfest och min mosters grillfest, fick en lugn kväll + fryset på fyllt med goda bullar :)

När killarna va klara med filmen och jag klar med bullarna och röjt upp i köket, fortsatte dem ner till staden och spela biljard, men inte jag inte då va de stor tid för mig att gå att lägga sig herregud är ju helg så man kan ju inte vara uppe för länge, la mig och kolla på film och somna till tv underbart emilie. beter mig som en pensionär och ser ut som en 14 åring haha hur ska jag ta detta. (ni som inte vet var i halmstad i sommras och min bror 15 år umgicks med en tjej som va 14 och dem diskuterade sina åldrar efter ett tag fråga hon hur gammal hans lillasyster var "vilket var mig hon mena" så om han är 15 så trodde hon ja va jämn gammal med henne TACK:)!

söndag morgon klockan ringer 7.15 då skall patrik upp och spela golf, va inte avundsjuk alls. åkte ut till kinnarumma till min moster och var ute i skogen en sväng och plocka kantareller. Ni måste tänka "är hon någon jäkla skogsmulle eller!"
tjatar om min svamp hit och dit, men så är de inte kliar på hela kroppen när jag tänker på det haha känns som man har kryp på hela sig. men lite mysigt är de allt att gå i den mjuka mossan och leta svamp. fick i hop lite kantareller så några såser kan man göra.

Nu är man ny duschad och mjukiskläderna är på så nu sitter jag och väntar på att ensam mamma söker skall börja :) tur de finns något att se fram emot på söndag kvällarna. varför de är så intressant med att följa en annans liv vet jag inte men är väll samma som med bloggar man kollar för man är nyfiken :) och tycker det är intressant att kolla vad andra gör.

Ha en toppen kväll allihopa nu får ja kila snart börjar det :) hörs i morgon.





USA tjejerna !
Frida - hoppas du har det bra i din familj, skirv snart så man vet hur du har det! (L)
Evelina - vi hörs ikväll/imorgon, ha en underbar dag! (L)
Hanna - Lycka till med din nya familj hoppas du trivs bättre me dem. (L)



Godkväll godnatt sverige och god middag usa.

Puss kram Emilie

En mysig kväll

Hej

Igår startade dagen med en frukost och pratstund med evelina, det är mina standard uppgifter på morgonen.
Efter en titt på Våra bästa år som man blitt besatt av laga jag tacos till patrik. knallade mig ner till pärlaffären och köpte på mig lite pärlor, som jag skapade tre armband och ett par örhängen till sandra som vi firade på kvällen.

Min bror va här och spela fifa konstigt alla killar gör de menmen, hehe vi gjorde också chokladbollar som va mumsigt men vipps va alla borta så fick väll 2 själv iaf:) han är en riktig gam den där.!

Sedan va vi och åt på köket väldigt go mat måste jag säga, åt fläskfile, klyftpotatis, beanisesås och grillad majskolv.
kan ja rekomendera dem som vill ut och äta i borås. Hon blev väldigt glad för sina pressenter, hoppas hon får användning av sakerna. hon fick pengar, parfym, armband och en ansiktskräm.
när vi satt och åt började de att lukta bränt och rök från bordet jämte en av gästerna höll på att elda menyn haha han satt och blädra i lugn och ro och märkte inte att den låg i ljuset :) dem skratta så dem grät typ vid de bordet.
haha så kan de gå, när itne haspen är på.

kvällen sluta med att jag fick va taxi och körde hem jonathan och mamma och sov sedan där i Fristad.

Imorse gick jag upp prata med evelina åt frukost sen kom putte och hämta mig. vi åkte vidare till staden och gick och kikade på kläder eller en jacka till patrik.

Va i 2 butiker sen va de klart :) så att shopa med en kille går fort och lätt hehe stod och prova och tog på sig en av dem tjockare tröjorna för att prova med under jackan, då det var andra i butiken som stod och kolla på han när han tog på sig tröjan och tyckte den va jätte snygg så va många som kolla och prova den tröjan sedan hehe så då sa ja nu får du nästan köpa den tröjan också så det blev det en jacka och en tröja.

har bakat en misslyckad rulltårta nu som vi skulle ha som fika nu på dagen så halva va kladd halva gick och äta så den har vi tryckt i oss nu. så nyttigt verkligen. Men är ju bara lördag en gång i veckan så.

Nu sitter vi och kikar lite tv och funderar på vad som händer i kväll, får se vad det blir.

Ha en jätte bra dag så hörs vi i kväll eller i morgon. Tyvär glömde jag min kamera i går när vi va ute och åt men lägger upp lite andra bilder.

Lyssna på Only hope - mandy en underbar låt.

skapat av mig :)







kvällen är här.

Godkväll

Nu har de blitt mörkt och ögonen drar sakta i hop sig, en kväll med mat, prat me den bästa och idol :)
har vart en ganska jobbig kväll, men hoppas det känns bättre i morgon.

ska ner till pärlaffären imorgon och köpa ihop mig lite pärlor, och se om jag kan skapa något vakert till min syster som vi ska fira imorgon ska ut och äta en bit mat, så de kommer bli mysigt.
Sänder en bild på resultatet i morgon.

ni som inte gjort det lyssna på USA for africa - We are the world

Nu ska jag krypa ner i sängen godnatt allihopa hörs i morgon

Puss kram Emilie

Kort och inte så innehållsrikt men blir mera i morgon


Jag och Patrik i Thailand 2008



Flygande jacob med kyckling före



efter



Dax och äta :)








storstädning

hej allihop!

Hoppas ni mår bra?! jag känner mig hängig så trycker i mig vitaminer nu för att inte bli sjuk, brukar inte ha turen med mig men kan ju alltid hoppas att ett mirakel slår in.

Har ändå lite energi över till att städa, stryka diska osv. så nu känns de fräscht i gen. får se hur länge det varar denna gången :) för modligen till den "lille" kommer hem (patrik). Brukar ha en tendens till att sprida saker om kring sig som jag "glatt" plockar undan.

Nu blir det sätta sig och vila lite hållt på sedan 8.30 i morse så lite tv och te nuu ska bli skönt.

sedan blir det laga kvällsmat, tänkte en kyckling jacob med ris:) flygande jacob fast me kyckling. får se hur de blir.

Fick inte prata me min evvis i morse men skall göra det sedan vid 18 tiden längtar :)

va ett kort och "jätta kul" inlägg detta men nu vet ni vad jag har för mig en dag som denna;)

Hörs senare ha det så bra Lägg gärna in en kommentar uppskattar dem.!

Kramar och pussar Emilie

Resultat av dagens insatts:)







Laxgryta mycket god.



Eller!?  ;)




Svampplock och matlagning

Hej

Förlåt för dålig uppdatering, haft lite mycket runt om kring mig just nu men nuu äntligen skriver jag i gen :)

Min helg har vart ganska intensiv inte en sekund lugnt :) eller joo det har den ju iförsig varit men har vart med folk hela tiden. i Fredags kom frida vi begav oss direkt ut i skogen med varsin stor bunke för att fynda lite svamp.
Frida slet verklingen för att komma överbäcken haha och väl över gjorde hon en vurpa i backen, men måste säga annars var dina skogs klättrings kunskaper exemplariska:)

Hittade inte mycket men tillslut fann vi ett gult ställe:) underbart då fick vi sås till maten, som blev mycket god, efter killarna begett sig till staden, var vi tvugna att få ur oss energin och satte på full volym och dansa loss, efter det slängde vi oss i soffan och satte på en film Julia. 
Fredagen slutade med ett farväl och nu har hon beget sig till usa. Lycka till Fridus du kommer klara detta kanon.

Lördagen började med en ätit en lyxig frukost, efter det  åkte jag och min kära pojkvänn och stor handlade så nu har man goda frächa varor i kylen igen. underbart.
Sedan fortsatte turen ut till mamma för en bit mat blev hemma gjorda köttbullar och potatis var mycket gott, och till efterätt äppelpaj och vaniljsås.

Min tur fortsatte ut till målsryd där jag skulle umgås med mina syskon blev allt i från singsstar, matlagning, godisätning och film time :) en mysig lördag.

Söndagen började med en lång sov morgon vilket va mycket skönt, efter frukosten åkte jag och mamma till Kinnarumma där min underbara moster, pelle och min lilla kusin bor. åt middag och leta stugor till sälen. hitta många bra exemplar. Kanske blir det en skidsemester över nyår.

Idag har det vart en ganska slö dag, men har dock lagat först lunch till patrik och sedan mat också till han kom hem från jobbet. sån lyx han har, men ska va ärlig skämm inte ut dem för mycket sen är de för sent vilket det är i mitt fall. Men dum och ordningssam jag är hatar ja när de ligger saker framme så går och plockar ändå. så får skylla mig själv att ja nu får tänka åt 2 stycken.

Har pratat med min gummsi saknar henne verklingen finns inte ord till hur mycket, räcknar ner dagarna tills hon kommer hem men nu är det alldeles för många . (L)

lägger upp lite bilder på några middager och så svampplockningen kommer senare.







Hemma Gjorda köttbullar med potatis och hemma gjord lingonsylt :)



Äppelpaj



Fridus :)



Klyftpotatis , kyckling , kantarellsås mums :)



RSS 2.0